DĚKUJEME ZA VAŠE HLASY !!!

Defenestraci nebo zvednout zadky?

08.09.2008 21:49

 

Příležitost ke změnám v naší společnosti nabízejí nadcházející krajské volby.

Proč změny? Neustále se zhoršující životní úroveň občanů, arogance mocných a jiné neblahé jevy jsou v rozporu s proklamacemi ODS o zvyšování kvality života, podpoře rodin, růstem průměrných mezd a bůhvíco ještě vytáhne ODS v předvolební kampani na svoji chválu. Sliby, kterým občané opět uvěřili se obrátily v opak, nikdo neřeší poškozování pracujících zaměstnavateli a jejich praktiky. Na úřadech si občan připadá, jako by obtěžoval a mnozí se svých práv a nároků, zakotvených v zákonech nedomůžou. V minulosti jsme se podobné vládě poděkovali s požadavkem, aby odešla.

            Občan této země žasne, co všechno je možné. Vrazi jsou pouštěni na svobodu, kriminálníci utíkají i elitním policistům, několik tisíc osob se vyhýbá nástupu výkonu trestu. Kvete korupce a ti, kteří mají tyto činy stíhat se sami ve velké míře trestné činnosti dopouštějí. Hovoří se o justiční mafii, závažné věci se neřeší. Jinak se měří obyčejnému občanovi a jinak významnému sponzorovi vládnoucí strany. Je špatným vysvědčením pro tuto zemi, kdy osoby z okolí prezidenta republiky se dopouštějí trestných činů jen aby zakryly jeho avantýry s ženami. Společnost má být taková, jak nám to předvádějí naši představitelé?

            Náš Olomoucký kraj, i přes ujišťování hejtmana Kosatíka, že nezůstaneme na okraji, je neustále na republikovém chvostě ve mzdách a to jsme vyspělá průmyslová oblast, žádný zapadákov. Čím se bude moci vedení kraje pochlubit, snad záplatovanými cestami. A jak se staví hejtman k iniciativě osob nebo Občanského sdružení, to jsem měl možnost poznat sám. Hejtman a jeho sekretariát se vůbec neobtěžovali. Jak se má občan vyrovnat i s tím, že ODS nominovala do voleb trestně stíhané osoby?

            Co tedy s takovou vládou, parlamentem či hejtmanstvím? V médiích čtu nebo slyším, že to chce defenestraci, jiní zase tvrdí, že máme vzít do rukou klacky a tyto vypráskat ven. Myslím, že není třeba tak drastických řešení, chce to zvednout zadky a jít k volbám a tím odebrat hlasy těm tradičním stranám, kde se volí z povinnosti. Chce to ale překonat odpor vypěstovaný z počínání politiků. Nějaká tvrzení, že se nic nezmění nám nepomůžou a jen tak se můžeme dostat z marasmu, který nám dnešní politická scéna předvádí. A začít je třeba teď u krajských voleb. Změnou osob ve vládě a na úřadech se můžeme dočkat například toho, že se nebudou odvolávat státní zástupci z případů, když se to někomu nehodí, každý by se měl dočkat postihu a nebude se nám smát do očí. Musí se také něco udělat s neustálým růstem cen energií i přes vysoké zisky společností.

            Jsem na kandidátce koalice stran Strana pro Otevřenou Společnost, SNK Evropští demokraté a Unie svobody – Demokratická unie, která má název  Šance pro náš kraj.

Již samotný název koalice mi dává za pravdu v mém výše uvedeném tvrzení. Spolu s ostatními nominovanými chci přispět ke změnám jak v kraji, tak následně i v celé společnosti prosazováním zásad politické kultury, blaha občanů a zvelebení kraje. Jsem na 17. místě kandidátky z 60, což je zavazující. Je mi 66 let, pracuji jako řidič autobusu, v politice nejsem žádný nováček. Jsem aktivní motorkář, podílím se na dění v obci a mám pro strach uděláno. Můj kritický postoj k chodu kraje a ostatních úřadů nejlépe ukazuje materiál pod názvem Vyzývám k občanské kuráži z října 2007 (www.stranaos.cz).

           

             VOLTE ŠANCI, VOLTE ČÍSLO  2                                                

            Rudolf Bereza
            člen Strany pro Otevřenou Společnost

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.