DĚKUJEME ZA VAŠE HLASY !!!

Pavel Nováček pořádá Letní školu...

02.09.2008 08:04

 

Letní škola rozvojové pomoci a spolupráce

Univerzita Palackého (Katedra rozvojových studií PřF) ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí pořádá 11. ročník Letní školy rozvojové pomoci a spolupráce, která se uskuteční ve dnech 1.–5. září 2008 v aule Přírodovědecké fakulty UP na třídě Svobody (1. patro).

Konferenci v pondělí 1. září v 9:00 slavnostně zahájí prorektor UP Evžen Weigl a Jana Korbelová, zástupkyně Odboru rozvojové spolupráce a  humanitární pomoci MZV ČR. Na programu jsou témata vnějšího světa přesahujícího evropský prostor ať již z pohledu ekonomického, sociodemografického, bezpečnostního, environmentálního či vzdělávacího a psychologického. Nejen zástupci nevládních rozvojových a humanitárních organizací budou sdílet své zkušenosti z uskutečňovaných projektů.

Z přednášejících vystoupí např. Jan Plešinger (práce v Kosovu a v Moldavsku), Juraj Mesík (téma Světová banka a rozvoj komunit v zemích „Třetího světa“), Martin Náprstek (Česká rozvojová agentura) či Javier Paniagua (DG Development, European Commission),  přičemž dva posledně jmenovaní jsou připraveni zodpovídat dotazy týkající se předsednictví ČR v EU.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.